Om oss

Positiv Psykologi med Benjamin och Emelie

Benjamin

Benjamin Strandman har rötterna i Finland. Han fick för sig att byta bankkarriären mot studier i välmående. 2010 packade han väskan och flyttade till Skövde för att utbilda sig till psykologisk coach. Tre år senare var studierna avklarade och sedan dess har han jobbat både som coach och lärare. Förutom podcasten arbetar Benjamin för tillfället som lärare i psykologi och ekonomi på it-gymnasiets IB-program i Skövde.

 

Emelie

Emelie Espegren är född och uppvuxen i Skövde. Det stora intresset är hästar, som mer eller mindre blivit till en livsstil. Efter studierna fick Emelie en anställning som coach och arbetade med coachning fram till hon blev mamma. Efter mammaledigheten bestämde hon sig för att satsa på något eget. Hon startade upp företaget Mybestself där hon idag erbjuder coachning och föreläsningar för ökat välmående och personlig utveckling.

Personerna bakom podden

Vi som gör den här podden heter Benjamin och Emelie. Vi är båda utbildade psykologiska coacher på högskolan i Skövde. Vi fick idéen till podden då vi har en önskan om att nå ut till fler människor med den kunskap vi fått under våra studier. Många, många gånger har vi upplevt aha-upplevelser och fått insikter som revolutionerat vårt sätt att se på livet och hur vi själva kan påverka hur vi mår och hur väl vi lyckas. Med hjälp av podden hoppas vi helt enkelt att fler ska få möjlighet att ta del av forskning och kunskap som kan göra skillnad i livet.